Ezt a lehetőséget nem szabad kihagynod, ha te is imádod Horvátországot: Húsvéti kulináris utazás az Opatija Riviérán
Horvátország a magyarok egyik kedvenc üdülőhelye és ez nem véletlen. De jártál már Opatijában? Ha még nem, akkor itt egy jó pár érv, hogy miért utazz oda!
Igazi riviéra
A Kvarner-öböl Horvátország egyik gasztronómiai központja, ahol az ínyencek mindig a legfrissebb szezonális kínálattal találkoznak. A halak és a tenger gyümölcsei mellett a közeli Učka-hegy gazdaságaiból is számtalan finomság érkezik a Kvarner-öbölbe, áprilisban pedig már a spárgával készült fogásokat is meg lehet kóstolni. Az Opatija Riviéra elegáns éttermei és hagyományos konoba-tavernái egész évben friss alapanyagokból készült mediterrán ételekkel és a régió boraival várják a vendégeket. A város évente több tematikus gasztronómiai fesztivált is rendez, ahol a kulinária hívei sokféle helyi specialitást megkóstolhatnak – többek között friss Kvarner-garnélát, parasztgazdaságokból származó húskészítményeket, sajtokat, vadspárgát, lovrani cseresznyét vagy az Učka-hegység lejtőin termett gesztenyét.
Forrás és fotó: Turizmus PR