Ezért tilos kihagyni a zsírokat és olajakat a napi étkezésekből
Nagyon sok diéta, étrend állítja, hogy bizonyos tápanyagokat jobb, ha elkerülsz. De ha az olajakat és a zsírokat száműzöd a tányérodról, előbb-utóbb könnyen lebetegedhetsz.
Fontos szerepük van
A zsírok és olajok táplálkozásunkban létfontosságú szerepet töltenek be, akárcsak a szénhidrátok, vagy a fehérjék. A zsírok alapvetően energiát biztosítanak, tartalék tápanyagként szolgálnak. Nélkülözhetetlenek a zsírokban oldódó vitaminok felszívódásában, valamint a hormontermelődéshez, és az idegrendszer működéséhez is elengedhetetlenek, így számos módon hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezetünk megőrizze az egészségét. „A teljes napi kalória mennyiség 15-30 százaléka zsírokból kell, hogy származzon, ahhoz, hogy a zsírban oldódó vitaminok, felszívódjanak, és hogy szervezetünk megfelelő módon tudjon működni” – hangsúlyozza Héder Éva dietetikus.