Zöldséges lecsó
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Többféle lecsót is ismerünk, de ez egy igazi újdonság. Gyakorlatilag már elvesztette lecsójellegét, mégis a háttérben felfedezhetők a régi ízek. Ha bővelkedsz zöldségekben, nem is kérdés mi lesz az ebéd: zöldséges lecsó.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 3 db zsenge sárgarépa
- 1 fürt friss, húsos paradicsom
- 25 dkg friss csiperkegomba
- 1 fej hagyma
- 3 db napon szárított paradicsom
- 10 szem fekete olívabogyó
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 kisebb ágacska rozmaring levelei finomra aprítva
- olívaolaj
- fél mokkáskanál cayenne-i bors
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- só, őrölt bors
Elkészítés
A tököt hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. Vegyük elő a sárgarépát, a gombát és a paradicsomot, szintén hámozzuk meg őket, és vágjuk a tökkel azonos méretű kockákra. Utána a szárított paradicsomot csíkozzuk fel vékonyan, az olívákat vágjuk félbe, a hagymát pedig aprózzuk fel. Forrósítsunk fel egy kevés olajat, szórjuk meg pirospaprikával, dinszteljük üvegesre rajta a hagymát, majd dobjuk bele a sárgarépát, amit kicsit pirítsunk át. Ha ez megvan, dobjuk rá a paradicsomot, majd ha levet ereszt, tegyük bele a gombát, az olívákat, és a bébitököt. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és rozmaringgal, és 6-8 perc alatt süssük roppanósra. Közben a bazsalikomot tépkedjük finomra, és keverjük hozzá az elkészült fogáshoz. Tálaláskor a bazsalikom bóbitáival díszítsük.
Kóstold meg a francia lecsót is, a ratatouillet!