Zöldfűszeres szűzérme - Ízletes ebéd
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A zöldfűszerek különleges ízt adnak a húsoknak, érdemes kipróbálni szűzérmével is. Ezután az ebéd után biztosan megnyalod majd mind a 10 ujjadat! Mutatjuk a receptet!
Hozzávalók
- 2 szűzérme (körülbelül fél kg-os)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek szárított bazsalikom
- 2 tk szárított oregánó
- 2 tk őrölt fekete bors
- 1 ½ tk só
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés
Egy kis tálban keverjük el a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót, a borsot, a sót és a kakukkfüvet, majd ezzel a keverékkel alaposan dörzsöljük be a húst. Egy tepsibe öntsünk egy kis olajat, majd tegyük erre a befűszerezett húst. Tepsistől tegyük be a 230 fokra előmelegített sütőbe és 10-10 percig süssük úgy, hogy közben megfordítjuk a húst. Ezután vegyük alacsonyabb fokozatra a sütőt és még 15 percig süssük. Ha kivettük a sütőből a húst, negyed órára takarjuk le egy fóliával, ezt követően tálalhatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!