Whiskys trüffel - Mennyei desszert az ünnepekre

A trüffel az egyik legfinomabb édesség, amit valaha ettünk! Ráadásul elkészítése nem is bonyolult, mi magunk is elkészíthetjük rövid időn belül. Hogy hogyan? Máris mutatjuk!
Hozzávalók
- 200 g 70 %-os étcsokoládé
- 100 ml habtejszín
- 50 ml whisky (vagy bármilyen alkohol)
- csipet só
Elkészítés
Az étcsokoládét gőz fölött olvasszuk fel, kevergessük, közben pedig lassan öntsük hozzá a habtejszínt, a whiskyt és a csipet sót. Ha szép krémes állagúvá válik, vegyük le a tűzről, tegyük be a hűtőbe legalább 2 órára, majd a megszilárdult masszából gyúrjunk diónyi nagyságú golyókat. Forgassuk meg ezeket kakaóporban és máris fogyaszthatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!