Egy igazi hétvégi lakoma: Csirkecombok illatos vörösborban – Recept
Hihetetlenül fűszeres és szaftos.
Csirkecombok vörösborban
Hozzávalók:
- 8 db csirkecomb
- 1 dl vörösbor
- 15 dkg hagyma
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg póréhagyma
- 5 dkg zeller
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom
- 5 dkg liszt
- 1 ág rozmaring
- 1 szál kakukkfű
- babérlevél
- oregánó
- só, bors
- olaj
Elkészítés:
Első lépésként elkészítjük a húshoz a fűszerkeveréket: a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, az oregánót és a citrom reszelt héját összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a csirkecombokat. Ezután a húst lisztbe forgatjuk, és felhevített olajon pirosra sütjük. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd a felkarikázott sárgarépával és a vékonyra metélt zellerrel együtt a csirkére szórjuk. Hozzáadjuk még a karikára vágott póréhagymát is, felengedjük az egészet a vörösborral, majd babérlevéllel, kakukkfűvel és rozmaringgal ízesítjük. Fedő alatt készre pároljuk, és melegen tálaljuk.