Egy klasszikus húsétel, amiért az egész család rajongani fog: Töltött dagadó
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/toltott_dagado_123rf_lead.jpg?itok=EHB6Q2xH)
Mindenki jól lakik majd a vasárnapi ebédnél, ha ezt készíted.
Töltött dagadó
Hozzávalók:
- 1 kg hasaalja (dagadó)
- 3 db zsemle
- 2 db tojás
- 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 kk őrölt bors
- kevés olaj
- sertés fűszersó
- só
Elkészítés:
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. Egy tálkába tesszük, hozzáütjük a tojásokat, megszórjuk őrölt borssal, sóval, és meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel. Kanállal alaposan összedolgozzuk az egészet, és megtöltjük vele a hasaalját, majd a nyílást lezárjuk hústűvel. Kívülről a húst lekenjük egy kevés olajjal, megszórjuk fűszersóval, és egy tepsibe helyezzük. A hús alá egy deciliter vizet öntünk, és fóliával szorosan lefedjük. Előmelegített sütőben közepes lángon egy órán át sütjük, majd levesszük a fóliát, és meglocsoljuk a húst a szafttal – addig sütjük, amíg a dagadó szép piros nem lesz. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük fel.