Vaníliás őszibarack lekvár

Ez a különleges, vaníliás őszibarack lekvár tökéletes választás süteményekhez, kenyérhez vagy amihez csak megkívánjuk.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - ½ kg cukor
- 1 db vanília rúd
- ½ citrom leve
Elkészítés
Mossuk meg a barackokat és maximum 10 percre tegyük forró vízbe. Az idő letelte után szűrjük le őket, majd még melegen (gumikesztyű használatával) húzzuk le a bőrüket és vegyük ki a magokat. Ezt követően tegyük be őket a fazékba, szórjuk bele a cukrot, vágjuk ketté a vanília rudat, kaparjuk ki a magvakat és mindkettőt adjuk hozzá a barackhoz. Főzzük 6-8 percig, utána öntsük hozzá a citromlevet, majd botmixerrel pürésítsük ízléstől függően és kevergessük még 3-5 percig. Ezután nincs más választásunk, mint üvegekbe tölteni őket.
Kóstold meg a tartósítószer nélküli fahéjas őszibarack befőttet is!
Fotók: mixedgreensblog.com
Oldalak
