Vaníliafagylalt házilag - Recept
Ha fontos számodra, hogy tudd, milyen alapanyagokból készül a fagyi, akkor az a legegyszerűbb, ha te magad készítesz fagyit házilag. Ehhez a recepthez még fagylaltgép sem szükséges.
Hozzávalók
- 3 tojás
- 3 ek liszt
- 1 tk rumaroma
- 1 l tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- cukor
- 1 kanál citromlé
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás pudingport és egy kis tejet, végül a lisztet. Ezután pedig csomómentesre keverjük. Adjuk hozzá a többi tejet és cukrot, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A tűzről levéve tegyük bele a rumaromát és a citromlevet. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd a kihűlőben lévő még langyos krémhez adjuk hozzá, és óvatosan forgassuk bele. Hűlés közben többször keverjük meg, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
Ha már hideg, akkor tegyük fém tálba, majd a fagyasztóba, és 20-40 percenként robotgéppel jól keverjük át. Addig hagyjuk a fagyasztóban és addig ismételjük a keveréseket, amíg el nem éri egy jó fagylalt állagát.
Tálalás előtt is keverjük át, hogy krémes és lágy legyen.
Ezt is ajánljuk: Mentás fagylalt házilag - Katt ide!