Uborkás szendvicskrém - A kedvenc

Az uborka egészséges, fiatalít és fogyaszt, mely szendvicskrémként is épp úgy megállja a helyét, mint nyersen. Ízletes szendvicset lehet készíteni a különféle zöldségkrémekből, legyen az avokádós, tejfölalapú szósz vagy jelen esetben uborkás szendvicskrémünk.
Hozzávalók
- 1 szál kígyóuborka
- 3 db paradicsom
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- pár csepp citromlé
- 1 csokor friss kapor
- 1 teáskanál méz
- 3 evőkanál olaj
- só, fehér bors
Elkészítés
Apró kockára vágjuk a hagymát, a fokhagymát, a paradicsomot és az uborkát, majd az utóbbit besózzuk. 10 percig állni hagyjuk őket, majd felforrósítjuk az olajat, beletesszük a fokhagymát és a hagymát. Üvegesre pároljuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az uborkát. Pár perc után fűszerezzük, citromlevet, mézet, kaprot és paradicsomot keverünk hozzá. Még 2-3 percig pároljuk, majd hűlni hagyjuk.
Kiváló reggeli, tízórai, uzsonna vagy vacsora, melyet rákenhetünk sima kenyérre, pirítósra, illetve mártogatósnak is használhatjuk. Kóstold meg tejszínes avokádókrémünket is!
Oldalak
