Túrós sült palacsinta - Recept

A túrós palacsintát is meg lehet egy kicsit bolondítani, ha töltés után még a sütőbe is betoljuk.
Hozzávalók
A tésztához:
- 250 g liszt
- 2 db tojás
- 1 pohár tej
- 1 pohár szénsavas ásványvíz
- só
A töltelékhez:
- 500 g túró
- 4 db tojás
- 150 g cukor
- reszelt citromhéj
- 1 tk vanília aroma
- tejszínhab a tetejére
Elkészítés
A palacsintatésztához a tojásokat keverjük össze a sóval. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, tejet és az ásványvizet. Csomómentesre keverjük. Sütés előtt fél órát pihentetjük. Enyhén megolajozzuk, jól felforrósítjuk a palacsintasütőt. Közepes hőmérsékleten, körülbelül 3 evőkanálnyi palacsintatésztát öntünk a sütőbe, megforgatjuk, hogy egyenletesen szétterüljön. Oldalanként körülbelül 2 percig sütjük. A tojásfehérjéket felverjük. Egy másik tálban a tojás sárgákat kis cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a citromhéjat, a vanília aromát, és a tojás keményre vert habját. Mindegyik palacsintát két evőkanálnyi töltelékkel megkenjük és feltekerjük. Szegéllyel lefele, kikent tepsibe helyezzük őket. Tejszínnel leöntjük és elfedjük a palacsintákat. 175 fokon 15 percig sütjük.
Ha szereted a palacsintát, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Fotó: bofrost.de
Oldalak
