Túrónokedli - köretként, önálló ételként is imádni fogod

Odavagy a nokedliért, de kicsit unod már a hagyományost? Akkor készítsd el ezt a változatot - de vigyázz, mert a régire többet rá sem nézel majd.
Túrónokedli
Hozzávalók:
- 30 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 3 tojás
- 2 dl tej
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- kevés zsír
Elkészítés:
Felteszünk egy nagy fazéknyi vizet forrni. A tojásokat kicsit felverjük, hozzáadjuk a túrót, az olajat, a sót, és kis adagokban a lisztet és a tejet. A tészta ne legyen folyós, de masszív se. Ha a víz felforrt, sózuk meg és szaggassuk bele a masszát. Amint a galuskák feldobják magukat a víz felszínére, készen is vannak. Szűrőlapáttal kiszedjük, leöblítjük és egy tálba tesszük. Még melegen rádobunk egy kanálnyi zsírt - igen, ehhez zsír kell (de ha nem szereted, akkor vaj). Önmagában is isteni, de tehetsz rá pirított szalonnát, tejfölt, sajtot is. Köretként is pazar, például gombapörkölt, csirkepaprikás, raguk mellé.
Tipp: Ha szereted a kaprot, keverj a tésztába egy evőkanálnyit - mennyei lesz tőle! Édesen is eheted: locsold meg cukros tejföllel, házi málnaszörppel, vagy sárgabaracklekvárral.