Sütés nélküli triplacsokis mousse torta: három réteg krémes élvezet
Jöhet a recept?
Hozzávalók
- 200 g kakaós keksz
- 60 g olvasztott vaj
- 1 tk zselatin por
- 20 ml hideg víz
- holland kakaópor
A csokis rétegekhez
- 150 g étcsoki
- 150 g tejcsoki
- 150 g fehér csoki
- 3x120 g habtejszín (a csoki megolvasztásához)
- + 3x160 g habtejszín (35 %-os, hűtött - robotgéppel felverni)
Triplacsokis krémtorta: elkészítés
1-2. A kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat és összedolgozzuk. Veszünk egy kör alakú tepsit és egyenletesen eloszlatjuk a masszát, majd hűtőbe tesszük.
3-4. A habtejszínt a csokival gőz fölött megolvasztjuk, a zselatint is alacsony lángon "felfőzzük" és hozzáadjuk az olvasztott csokihoz (mindhárom csokis rétegnél ismételjük ezt a folyamatot).
5-6. A felverni kívánt habtejszínt robotgéppel felverjük és a csokis krémet hozzáadjuk, majd tovább verjük (mindegyik csokival megismételjük). A kész rétegeket a kekszes alapra kenjük (az első réteg étcsoki, ha rákentük, hűtőbe tesszük, amíg a többi réteget is elkészítjük, hogy megszilárduljon, a második tejcsokis réteg után ugyanígy).
Ha mindhárom csokis réteg kész, akkor legalább négy órára hűtőbe tesszük (vagy éjszakára), tálalás előtt megszórjuk holland kakaóporral és fogyaszthatjuk is.