Sajtos tészta, ahogy a séf készíti:Triplasajtos diós spagetti
Unod a megszokottat, de imádod a különféle tésztás ételeket? Akkor ez a recept igazán neked való. Hidd el, a sajt és a dió tökéletes párosítás, ha az ebédre kerül a sor.
Triplasajtos diós spagetti - Hozzávalók:
- 40 dkg spagetti tészta
- 2 dl tej
- 15 dkg gouda sajt
- 10 dkg márványsajt
- 10 dkg trappista sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csokor petrezselyem
- 15 dkg durvára vágott, pirított dió
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Lobogó, sós vízben főzd meg a spagettit, szűrd le és tedd félre. Közben egy lábasban melegítsd fel a tejet, olvaszd meg benne az apró darabokra vágott gouda és márványsajtokat. Öntsd fel tejszínnel és melegítsd össze a sajtos mártás, de ne forrald fel. Szórd hozzá a felaprított petrezselymet, majd az elkészült szószba forgasd bele a tésztát. Tetején a reszelt trappistával és egy kevés dióval tálald.