Tészta fogyókúra alatt? Miért ne? – Szuperdiétás toszkán tészta recept

Ki mondta, hogy ha diétázol, akkor az olaszos ételek tabunak számítanak? Ezzel a szuperdiétás toszkán tészta recepttel nem csak az alakodat őrzöd meg, de garantáltan az egyik kedvenc fogásod is lesz.
Hozzávalók – 1 adaghoz
A tésztához
- 40 g durum tészta
- 60 g cukkini
- 60 g gomba
- 1 kis fej vöröshagyma fele
- olívaolaj
- 120 g darált csirkehús vagy pulykahús
- toscan fűszerkeverék
- 0,5l tk keményítő
- 0,5 dl paradicsomlé
- 1 szelet light trappista sajts
Az összeállításhoz
- mini jénai edény
Elkészítés:
A tésztát először kifőzzük, majd hideg vízzel lelocsoljuk és pihentetjük. Ezután a gombát és a cukkinit felszeleteljük ízlés szerint kisebb, vagy nagyobb darabokra. Egy kis fej vöröshagyma felét elkezdjük pirítani egy kevés olívaolajon, majd hozzáadjuk a csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk és toszkán fűszerkeverékkel ízesítjük. Fél teáskanál keményítővel megszórjuk – ezzel a módszerrel nagyon krémes lesz –, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet.
Az összeállításhoz egy magasított mini jénait a legjobb használni, de bármilyen hőálló edény megteszi. A tészta felét egyenletesen eloszlatjuk az edényben, majd rápakoljuk a hús és a zöldségek felét. Megszórjuk egy kis sóval, majd megismételjük a rétegzést és a végén egy szelet light trappista sajtot helyezünk a tetejére.
Végül mehet a sütőbe 200 fokon, 15 percre. Vigyázat! Mielőtt kiveszed, várj egy kicsit, mert forró lesz az edény.