Ínyenc tortilla tekercs: szuper tavaszi vendégváró falatok

Akár kerti partizunk a barátokkal, akár csak otthon nasizunk a családdal, ezek a kis tekercsek minden alkalomra tökéletesek. Vigyázat, nagyon hamar elfogynak!
Hozzávalók
Tortillához
- 375 g liszt
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor
- 70 ml növényi olaj
- 180 ml víz
Töltelékhez
- 220 g krémsajt
- 200 g tejföl
- 100 g reszelt sajt
- 100 g olívabogyó
- 50 g paprika
- 2 szál újhagyma
- fél tk fokhagymapor
- csipet só
Tortilla tekercs elkészítése
1. A tortilla alapanyagait egy tálban tésztává gyúrjuk és cipót formázunk belőle. 12 egyenlő részre osztjuk, mindegyikből kis gombócokat formázunk, majd egyesével - kb. palacsinta méretűre - kinyújtjuk. 1-1 percig kevés olajon serpenyőben megsütjük mindkét oldalát.
2. A töltelékhez az olívabogyót, paprikát és újhagymát felaprítjuk, majd a többi alapanyaggal együtt egy tálban jól összekeverjük. A tortilla lapokat bekenjük a töltelékkel, feltekerjük őket, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.
3. Tálalás előtt vágjuk tekercsekre, és ha szeretnénk, készítsünk hozzá valamilyen szószt! Jó étvágyat!