Töltött paprika kicsit másképp – Kaliforniai paprika darált húsos raguval
Bár egy jó, békebeli töltött paprikával akár gyermekkori emlékeket is visszahozhatunk, olykor érdemes egy kicsit kísérletezni. A hagyományos helyett kaliforniai paprikába töltött illatos, fűszeres, darált húsos ragu könnyen elkészül, mégis látványos finomság.
Töltött paprika másképp
Hozzávalók:
- 4 db színes kaliforniai paprika
- 50 dkg darált hús
- 30 dkg rizs
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1 ek római kömény
- ½ ek fahéj
- 20 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint só, bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A rizst főzzük meg a csomagoláson leírtak szerint.
- A hagymát aprítsuk fel, majd egy kevés olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a húst, pirítsuk le, majd fűszerezzük és adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és főzzük további 15-20 percig.
- Ha a húsos ragu elkészült, keverjük össze a kifőtt rizzsel.
- A paprikák tetejét vágjuk le, magházukat távolítsuk el.
- A paprikákat töltsük meg a húsos raguval, szórjuk meg reszelt sajttal, majd tetejükkel lefedve 180 fokra előmelegített sütőben süssük 20-25 percig.