Töltött édesburgonya pofonegyszerűen - Isteni vega fogás minden földi jóval
Az édesburgonyában az az igazán csodálatos, hogy egészséges mivolta ellenére is elképesztően finom és ezerféleképpen elkészíthető. Bár a közvélekedéssel ellentétben a szénhidráttartalma nem alacsony, a vércukorszintet mégsem emeli meg hirtelen, ezért diétázók is fogyaszthatják. Emellett számos vitamint és nyomelemet tartalmaz és már egyre több helyen kapható hazai termesztésű, így nem kell az agyonvegyszerezett import változatra fanyalodnunk.
Az édesburgonya sült krumpliként, püréként vagy éppen krémlevesként sem utolsó, de a töltött változatát tényleg kár lenne kihagyni – az amúgy is isteni édeskrumpli ízét még tovább fokozhatjuk mindenféle földi jóval és az sem elhanyagolandó szempont, hogy minimális időt kell vele eltöltenünk.
Töltött édesburgonya – vega változat
Hozzávalók:
- 4 db édesburgonya
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg fagyasztott vagy konzerv kukorica
- 8 ek tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- Az édesburgonyákat mossuk meg alaposan, majd vágjuk őket félbe. Tekerjük mindegyiket egy alufóliába, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük 35-45 percig.
- Amíg az édesburgonya sül, aprítsuk fel a hagymát, kockázzuk fel a kaliforniai paprikát.
- A tejfölt keverjük el az előkészített zöldséggel, majd adjuk hozzá a kukoricát.
- Amint az édesburgonya puhára sült, vegyük ki a sütőből, csomagoljuk ki a fóliából és mindegyiknek a tetejére halmozzunk ízlés szerint a zöldséges tejfölből. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.
- Tegyük vissza a sütőbe és süssük még további 15 percig – amíg a sajt meg nem pirul.
További édesburgonyás receptért lapozz.