Töltött burgonya gombás mártással

Igazi ínyencség. Egyszerű, mégis teljes a harmónia a hús és a zöldségek között. A gombakedvelőknek ez az étel lehet maga a mennyország, hiszen kedvük szerint variálhatják a gombaféléket, amiket fel szeretnének használni.
Hozzávalók
- 6 db nagyobb burgonya
- 30 dkg darált csirkehús
- 30 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 2 dl tejszín
- 2 dkg liszt
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt fehérbors
- 1 tömlős sajt
Elkészítés
A burgonyát vágjuk félbe, és főzzük puhára. Majd vegyük ki, és vájjunk ki a közepét. Vágjuk apróra a vöröshagymát, és egy kevés olajon süssük üvegesre. Adjuk hozzá a darált húst, majd sózzuk ízlésünk szerint. Ha már kellően összesütöttük őket, kanállal adagolva töltsük meg velük a kivájt közepű burgonyát. A maradék krumplit keverjük össze a tömlős sajttal, majd tegyük rá a töltelékre. Kenjünk ki egy tepsit olajjal, helyezzük egymás mellé a megtöltött krumplikat, majd öntsünk alájuk egy kis vizet. 25-30 perc alatt kész is van. A mártáshoz a felszeletelt gombát süssük meg egy kis olajon, adjunk hozzá lisztet, és keverjük hozzá a tejszínt is. Hagyjuk egy kicsit forrni, majd petrezselyemmel, sóval, és fehérborssal ízesítjük. Tálaláskor a töltött burgonya köré öntjük a gombásmártást, és már kész is van.
További ajánlatunk a gombakedvelőknek: parmezános gombakrémleves.
Oldalak

This is a modal window.