Tökfőzelék - Recept
A főzelék nem csupán finom és gyorsan elkészül, de még egészséges is. Készítsünk mára egy finom tökfőzeléket, és lepjük meg vele a szeretteinket.
Hozzávalók
- 1 kg gyalult tök
- 2 púpos ek liszt
- 3 ek olaj
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 tk só
- 1 késhegynyi bors
- 3 dl tejföl
- 2 tk kapor vagy egy kis csokor friss
Elkészítés
Tegyük egy tálba a gyalult tököt, és öntsünk hozzá egy kevés vizet, kb. 1-1,5 dl. Ezután sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon főzzük puhára. Miután megtisztítottuk a kaprot, vágjuk apróra, és szórjuk bele a főzelékbe. A lisztet az olajon pirítsuk meg, a tűzről levéve szórjuk bele a pirospaprikát, és egy kevés vízzel keverjük csomómentesre. Kanalazzuk bele a tejfölt is, és jól keverjük át. Ha ezzel megvagyunk, akkor folyamatos kevergetés mellet öntsük bele a rántást a főzelékbe, majd hagyjuk felforrni. Kész is!
Ha szereted a tökből készült ételeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!