Olcsó, gyors, puha - Így készül a tökéletes mézes puszedli
Mutatjuk, mitől lesz igazán finom és foszlós.
Mézes puszedli
Akinek nincs ideje, hogy napokkal karácsony előtt elkezdjen sütögetni vagy nem szereti, hogy a mézeskalácsa mindig megkeményedik, annak sem kell lemondania az illatos, fűszeres mézes süteményről. Sütés után azonnal fogyaszthatóak, mert puhák és – ha jól záródó fém- vagy műanyag dobozban tároljuk – azok is maradnak.
Hozzávalók (kb. 100 darabhoz)
- 150 g méz
- 150 g vaj
- 4 tojás
- 200 g porcukor
- fél citrom leve és reszelt héja
- 100 g kandírozott narancshéj
- 550 g búzaliszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 2 ek. mézeskalácsfűszer
A díszítéshez:
- 50 g mandula/mogyoró/dió
- 2 tojásfehérje