Recept

Olcsó, gyors, puha - Így készül a tökéletes mézes puszedli

Mutatjuk, mitől lesz igazán finom és foszlós.

Mézes puszedli

Akinek nincs ideje, hogy napokkal karácsony előtt elkezdjen sütögetni vagy nem szereti, hogy a mézeskalácsa mindig megkeményedik, annak sem kell lemondania az illatos, fűszeres mézes süteményről. Sütés után azonnal fogyaszthatóak, mert puhák és – ha jól záródó fém- vagy műanyag dobozban tároljuk – azok is maradnak.

Hozzávalók (kb. 100 darabhoz)

  • 150 g méz
  • 150 g vaj
  • 4 tojás
  • 200 g porcukor
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • 100 g kandírozott narancshéj
  • 550 g búzaliszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 ek. mézeskalácsfűszer

A díszítéshez:

  • 50 g mandula/mogyoró/dió
  • 2 tojásfehérje

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Recept
Lifestyle
2025-ben a Skorpióra igencsak szenvedélyes időszak vár a romantikus kapcsolatok terén.
Lifestyle
Van néha olyan érzésed, hogy váratlanul épp olyan reklámok jelennek meg a közösségi oldalaidon, amilyenekről nemrég beszéltél valakivel? Most eláruljuk, hogy ismerheted fel, hogy kémkednek-e utánad.
Sztárok
A színésznő elérzékenyülve, könnyek között osztotta meg tapasztalatait az őt ért kritikákról.
Lifestyle
A Mérlegek számára ez az év kiváló lehet a növekedésre, a kapcsolatok ápolására és az új lehetőségek felfedezésére.
Lifestyle
Közel egy évig tervezte: kiküldte a meghívókat, megvolt az ülésrend, a dekoráció, az ételek. És senki nem ment el.
Egészség
A digitális világ elkerülhetetlenné tette a képernyők használatát, azonban az egyre hosszabb ideig tartó képernyőnézés nemcsak a produktivitásunkat befolyásolja, hanem a szemünk állapotára is...