Tőkehalfilé baconös-borsós ágyon - Egészséges, laktató fogás

A halfélék nem csak finomak, de nagyon egészségesek is, éppen ezért ajánlott rendszeresen fogyasztani. Cikkünkben egy remek receptet mutatunk be, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
- 2 tk napraforgóolaj
- 2 szelet szalonna
- 1 kisebb hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 x 140 g vastag, bőr nélküli tőkehalfilé
- 140 g fagyasztott borsó
- salátalevelek
- 2 ek tejföl
Elkészítés
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat és tegyük bele a felaprított bacont és a hagymákat. 2 percig főzzük együtt, majd az egészet húzzuk a serpenyő egyik felére. A másik felébe tegyük a borssal megszórt halfiléket, forgassuk meg, majd adjuk hozzá a borsót is. Közepes lángon pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a felaprított salátaleveleket és a tejfölt. Finoman kevergessük addig, míg a hal meg nem sül és a saláta kissé meg nem fonnyad. Pirítóssal vagy burgonyával tálaljuk.
Fotó: foodandwine.com
Oldalak
