Tőkehal édesköménnyel és paradicsomszósszal
A halételek rendkívül jótékony hatással vannak az emberi szervezetre, ezért próbáljunk meg olyan fogásokat készíteni, aminek egyik alkotóeleme ez a fehérjedús állat. A tőkehal édesköménnyel paradicsomszószban ízletes és egészséges ebédnek ígérkezik.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 édeskömény
- olaj
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 2 teáskanál szárított zöldfűszer vegyesen (kakukkfű, oregánó, bazsalikom)
- 50 dkg tőkehalfilé
- 2 evőkanál citromlé
- só
- bors
- cukor
Elkészítés
A két hagymafélét hámozzuk meg, majd aprítsuk fel. Az édeskömény zöldjét vágjuk le, mossuk meg a gumóját, és vágjuk vékony csíkokra. Közben forrósítsunk fel olajat, és pirítsuk meg benne a hagymákat, majd adjuk hozzá a paradicsomot a levével együtt, és forraljuk 10 percig. Ha kész van, botmixerrel zúzzuk össze, majd ízesítsük sóval, borssal, zöldfűszerekkel és egy kevés cukorral. Közben a halakat öblítsük le, és kockázzuk fel. A köménnyel együtt tegyük bele őket a paradicsomos szószba, és főzzük még 10 percig. A végén öntsünk rá egy kevés citromlevet, és tálaláskor tegyük rá a kömény zöldjét.
A tőkehalat másképp is el lehet készíteni: kóstold meg az ízletes halgolyókat citromfűnyárson!