Tojásos nokedli salátával - Egyszerűen nagyszerű

Mi sem egyszerűbb, miután unjuk már a nokedlit sertés, marha-vagy csirkepörköltet, készítünk tojásos nokedlit friss, fejes salátával, mely pusztán fél órát vesz igénybe.
Hozzávalók
- 1 tojás (tésztához)
- 60 dkg liszt
- 4-5 dl víz
- 2 csipet só
- 8-10 db tojás (rántottába)
- 1 db fejes saláta
Elkészítés
Élőször elkészítjük a tésztát, melyhez a hozzávalókat összekeverjük egy tálban. Ezután sós vizet forralunk, mikor már gyöngyöződik, akkor beleszaggatjuk a nokedlit. Közben kavargatni kell, mivel 1-2 perc alatt megfőnek és feljönnek a víz felszínére. Mikor készen vagyunk, leszűrjük és egy olajozott lábasba tesszük. Elkészítjük a laza rántottát, amit összekeverünk a nokedlivel. Végül elkészítjük a salátához tartozó öntetet. Egy pohárba 2-3 ujjnyi vizet öntünk, melyhez hozzáadunk egy evőkanál 10%-os ecetet, sót, cukrot és egy fél citrom levét, majd 1 evőkanál extra szűz olívaolajat.
Egyszerű tojásos finomság friss, ropogós fejes salátával!
Ha pedig szereted a tojásos ételeket, kóstold meg a tojásos szendvicsünket!
Fotó: mennyeimignon.blogspot.com
Oldalak
