Tojásos lecsó

Nyáron mindenkinek jól esik egy tál lecsó. Nem csak kellemes fogás, de kellemes időtöltés is a vízparti nyaralóban lecsót készíteni a barátokkal. Ha egy kicsit fel akarjátok dobni a hagyományos verziót, készítsétek tojással. Kicsit összerántja az állagát, de a hozzávaló kenyér így sem maradhat el.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 1 erős zöldpaprika
- 1 nagy paradicsom
- 1 nagy hagyma
- olaj
- pirospaprika
- só
- 3 tojás
Elkészítés
A hagymát vágjuk apróra, majd dinszteljük meg egy kis olajon. Szórjunk rá egy kis pirospaprikát, és öntsük fel 1 dl vízzel. A paradicsomot vágjuk kockákra, és dobjuk bele a lábasba. A mindkét fajta paprikát vágjuk karikákra, és dobjuk a hagyma és paradicsom mellé. Sózzuk meg, majd hagyjuk őket főni a levükben. Közben a tojásokat keverjük fel egy kis sóval, és ha már puha az összes összetevő, öntsük melléjük. Keverjük jól össze, majd friss puha kenyérrel tálaljuk.
Kóstold meg a baszk lecsót is! Garantáltan nem marad el a spanyol ízvilág.