Ez tényleg mindenki kedvence: Így készül a legfinomabb tócsni

Leves után, délutáni csemegének, de akár köretnek is jó.

Tócsni

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • kb. 10 dkg liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • bors

A kép csak illusztráció

Elkészítés:

A meghámozott és megmosott burgonyákat kislyukú reszelőn lereszeljük. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást és a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az egészet jól összekeverjük. A masszát forró olajba kanalazzuk, lepényeket formálunk belőle, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

További krumplis receptek a következő oldalon.

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Utazás
      Április 12-én és 13-án a főváros több kerületében is komoly lezárásokra, illetve forgalomkorlátozásra kell számítani.
      Lifestyle
      Ha neked is megviseli olykor a kávé a gyomrod, de nem akarsz vagy épp nem tudsz lemondani a napi koffeinadagodról, akkor van számodra egy jó hírünk: elég egyetlen dolgot belecsempészned az italba, és...
      Sztárok
      A színésznő 1997-ben, A miniszter félrelép című filmvígjátékkal robbant be a szakmába, és amikor hirtelen, egyik pillanatról a másikra reflektorfénybe került, úgy határozott, nevet változtat.
      Egészség
      Van egy olyan köret, amely elsőre ártalmatlannak tűnik, pedig főtt állapotában történő fogyasztása gyors vércukorszint-emelkedést idézhet elő.
      Lifestyle
      Egyre jobban zakatol a palackvisszaváltó rendszer Magyarországon, de azért vannak hiányosságai, amit a kormány is tud, ezért szeretnének változtatni.
      Sztárok
      Palvin Barbi és férje, Dylan Sprouse az élő példa arra, hogy két ember a magánéletben, illetve a munkában is fantasztikus dolgokat képes elérni – mindezt pláne elképesztő stílusosan.