Tepsis húsos burgonya: gyors és olcsó ebéd
Amikor gyorsan kell valami finom ebédet a család elé tenni, ez a recept megment a gondolkozástól. Alig kell hozzá alapanyag, gyorsan elkészül és isteni finom.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 70 dkg darált sertéshús
- 3 dl tejszín
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- majoranna
- só, bors
- reszelt sajt a tetejére
- 1 tk olaj
Elkészítés
A felkockázott vöröshagymát pirítsuk az olajon üvegesre, adjuk hozzá a fokhagymát, majd a darált húst. Süssük készre a húst, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük a majorannával, majd öntsük föl a tejszínnel. Várjuk meg ameddig elkezd forrni, majd vegyük le a tűzről. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Közben mossuk meg alaposan a krumplit, hámozzuk meg, majd vágjuk nagyon vékony szeletekre. A tepsibe 1 réteg krumplikarikát tegyünk, erre szedjünk a húsos, tejszínes mártásból, majd következhet még egy réteg krumplikarika, és így tovább, ameddig el nem fogynak a hozzávalóink. Fóliázzuk le, majd 40 perc alatt süssük készre. Az utolsó 5 percben vegyük le a fóliát és szórjuk meg bőségesen sajttal a tetejét.