Téli gyümölcsleves - Aszalt gyümölcsökből

Az aszalt gyümölcsök minden évszakban rendelkezésünkre állnak. Próbáltál már gyümölcslevest készíteni belőlük? Ha nem, itt az ideje!
Hozzávalók
- 15 dkg vegyes aszalt gyümölcs
- 4-5 szem szegfűszeg
- 2 ek méz
- 1 dl almalé
- 1 dl tejszín
- 1 rúd fahéj
- 1 ek keményítő
- fél citrom leve
Elkészítés
Az aszalt gyümölcsöket vágjuk össze és áztassuk be az almalébe. 1 dl vizet tegyünk fel főni, dobjuk bele a szegfűszeget és a fahéjat, majd ha összeforrt, szűrjük le. Ehhez öntsünk még 5 dl vizet, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a citrom levét, a felaprított aszalt gyümölcsöket (ha kedvünk tartja, vághatunk bele plusz almát, körtét), a tejszínt, a keményítőt és a mézet. Ha szükséges, még egy kis vizet is önthetünk hozzá. Ha összeforrt, azonnal tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!