Tejszínes burgonya, ami köretként és önmagában is megállja a helyét
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A tejszínes krumplit nagyon könnyen és gyorsan össze lehet dobni, ezért is szeretjük annyira. Jöhet a recept?
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 1 csésze reszelt sajt
- 2 csésze tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- 2 ek vaj
Tejszínes burgonya elkészítése
Hámozzuk meg, mossuk meg és szeleteljük fel a burgonyákat. A sajtot reszeljük le, a tejszínt pedig keverjük el a zúzott fokhagymával és a borssal. Vajjal kenjünk ki egy tepsit, aljára tegyünk egy réteg burgonyát, erre egy réteg sajtot, majd rétegesen tegyük rá a krumpli és a sajt második felét is. A tetejére öntsük a tejszínes keveréket, illetve a maradék feldarabolt vajat. 190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 50-60 perc alatt süssük készre. Ha azt vesszük észre, kezd túl barna lenni a teteje, tegyünk rá egy fóliát.