Tejfölös csirkepörkölt recept
Laktató és finom… Mi az? Hát a pörkölt, jelen esetben pedig a tejfölös csirkepörkölt.
Hozzávalók
- 2 egész csirkecomb
- 2 fej vöröshagyma
- 2,5 dl tejföl
- 3 evőkanál olaj
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- pirospaprika
- só
Elkészítés
Hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Tegyük bele a csirkecombokat, a kicsumázott paprikát és a paradicsomot. Sózzuk meg, majd szórjuk meg pirospaprikával, jól keverjük el, és öntsük fel vízzel, nehogy megégjen a paprika. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ha sok víz párolgott el, akkor nyugodtan pótoljuk, de a végén annyi maradjon alatta, hogy szaftsűrűségű legyen. Ha elkészült, akkor vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a tejfölt.
Ezt is ajánljuk: Vörösboros csülökpörkölt - Magyaros ízek - Katt ide!