Tavaszi tésztasaláta burratával
Most, hogy itt a tavasz egyre jobban kívánjuk a friss, ropogós zöldeket és a könnyed fogásokat. Következzen egy olasz tésztasaláta!
Hozzávalók
- 45 dkg orecchiette tészta
- 4 liter víz
- 4 kisebb csészényi zöldborsó (akár zsenge héj is)
- 1 csokor spárga
- 1 vöröshagyma
- 25 dkg gomba
- 2 csészényi spenót
- 2 tojás
- fél csészényi parmezán
- 1 kávéscsészényi mentalevél
- 1 adag burrata
- só
- bors
- olívaolaj
- citromhéj
Elkészítés
Forrald fel a vizet, adj hozzá 2 evőkanálnyi sót, majd főzd meg benne a tésztát. Ha már majdnem kész a tészta, akkor add hozzá a borsót és a spárgát is a vízhez. Egy serpenyőben melegíts fel egy evőkanálnyi olajat, majd a felkockázott hagymát pirítsd üvegesre, add hozzá a spenótot és a gombát, míg az kicsit össze nem esik, majd adj hozzá egy csipet sót és őrölt borsot. Egy kis tálba verd fel a 2 tojást, majd a leszűrt, ám még forró borsós, spárgás, tésztás keverékhez add hozzá és jó alaposan keverd el. A tojásos tésztához öntsd hozzá a spenótos keveréket is és tálald az egészet egy széles, lapos tálban. Egy alapos összeforgatás után szórd meg az ételt a parmezánnal, a megtépkedett mentalevelekkel és egy kevés reszelt citromhéjjal, végül pedig a széttépkedett burratát is szórd a zöld tésztasaláta tetejére.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot és oszd meg a cikket!
Nézd meg ezt is: Paradicsomos tésztasaláta - Katt ide!