Tárkonyos legényfogó leves: egy első fogás, amivel nem lőhetsz mellé! Recept
Nincs ötleted, milyen levest készíts a családnak ebédre vagy vacsorára? Mutatunk egy receptet, amivel garantáltan nem fogsz mellé!
Tárkonyos legényfogó leves
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 30 dkg csirkemáj
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg gomba
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg zeller
- 10 dkg petrezselyemgyökér
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl tejföl
- 1 tk citromlé
- 2 fej vöröshagyma
- olaj
- tárkony
- só, bors
Elkészítés:
Vágjuk fel a hagymát apró darabokra, majd pirítsuk meg olajon. Ha kész, tegyük bele a kockára vágott húst, pirítsuk, és adjuk hozzá az apróra szeletelt zöldségeket: a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert, majd jöhet a borsó is. Fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint, és fedő alatt pároljuk össze az egészet. Ha megpuhult minden, akkor adjuk hozzá a felvágott gombát is, és öntsük fel vízzel. Amikor a hús omlós, jöhet a kisebb darabokra felvágott máj. Forrástól számított 5 percig főzzük, majd adjuk hozzá a tejfölt és a tejszínt, és szórjuk meg tárkonnyal. Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről, és egy kis idő múlva beletesszük a citromlevet.