A nagymamám specialitása: Tárkonyos csirkeragu leves

Nálunk az egész család így készíti, egyszerű ellenállhatatlan ebéd vagy vacsora minden évszakban. Ha most nincs kedved levest főzni, tedd el máskorra ezt a receptet, mert tényleg mennyei az íze.
Tárkonyos csirkeragu leves - Hozzávalók
- 400 g csirkemell filé fokhagymás sóval fűszerezve
- olaj
- 4 nagyobb gomba
- 3 sárgarépa
- 1 kis doboz konzerv borsó
- 1 fehérrépa
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 nagy csipet tárkony
- só
- fehérbors (őrölt)
- ételízesítő
- 1 evőkanál citromlé
- 250 ml főzőtejszín
- 45 g finomliszt
Csirkeragu leves
Elkészítés
A hagymát megdinszteljük, a befűszerezett csirkemellet a gombával együtt átpiritjuk. Fölengedjük nagyjából két liter vizzel, fűszerezzük, ételízesítőt és tárkonyt teszünk bele, majd beletesszük a felaprított répát és a fehérrépát is. Amikor már majdnem puha a répa, akkor hozzáadunk egy kis dobozos zöldborsót. A legvégén a három evőkanál lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel és kevergetve a leveshez adjuk. Ha szeretnék, szaggathatunk bele egy kis nokedlit is. Öt percig forraljuk, ízlés szerint adhatunk hozzá még citromlevet vagy mustárt, és már tálalhatjuk is!