Tápláló omlett reggelire - Recept
A mi tojásrántottánk francia verziója az omlett, ami egyike a laktató, finom tojásételeknek. Elkészítése egyáltalán nem bonyolult, néhány egyszerű fortéllyal könnyedén elkészíthetjük. Akár a hagyományos rántottát, ezt is serpenyőben készítjük, azonban nem kavargatjuk, hanem lepényszerűen sütjük.
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 1 teáskanál vaj
- 2 evőkanál tejszín
- apróra vágott sonka
- reszelt sajt
- só
- bors
Elkészítés
A tojásokat a tejjel és egy kevés sóval és borssal habosra verjük, majd a serpenyőben megolvasztott vajhoz adjuk. A palacsintához hasonlóan hagyjuk a tojást egyenletesen szétfolyni. Adjuk hozzá a sonkát, majd 2-3 percig süssük, amíg az omlett teteje már nem folyékony. Ekkor szórjuk meg a sajttal, hajtsuk félbe és kész is vagyunk.
Ezt is ajánljuk: Sonkás-sajtos palacsintatekercs - Recept