Tápiókás puding - Desszert specialitás

Kevesen ismerik a tápiókát, ami nem is véletlen. Ez valójában a manióka gyökeréből nyert keményítő. Az íze szinte semleges, de egy kis gyümölccsel felturbózva istenien finom.
Hozzávalók 9 adaghoz:
A pudinghoz:
- 100 g apró szemű tápióka gyöngy
- 300 ml víz
- 1 db vaníliarúd
- 600 ml kókusztej
- 60 g cukor
A rétegezéshez:
- 400 g málna
Elkészítés:
A tápiókát egy nagy lábasba tesszük, hogy az egész elkészítést meg tudjuk benne oldani. Tegyük bele a félbevágott vanília rudat, és öntsük fel a vízzel, majd 15 percen keresztül hagyjuk állni, hogy felszívja a vizet. Ha felszívta a vizet a tápióka, öntsük fel a kókusztejjel, és tűzhelyre téve, közepes hőfokon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg a gyöngyök puhák, és áttetszőek nem lesznek. Ekkorra a puding állaga is kialakul. Ha készre főtt a tápióka puding, húzzuk le a tűzhelyről, és adjuk hozzá az cukrot, és addig keverjük, míg teljesen fel nem oldódik benne.
Bármilyen friss gyümölccsel vagy gyümölcspörével rétegezhetjük. Llangyosan tálaljuk.
Oldalak
