Tabulé - Ezzel a körettel elkápráztathatod a családodat
A tabulé a közel-keleti konyha egyik fontos étele. A saláta fogyasztható magában vagy akár köretként is. Készítsd el még ma - hiszen egyáltalán nem bonyolult -, ezzel biztosan kellemes meglepetést okozol a családnak!
Hozzávalók
- 250 g kuszkusz
- 1 citrom leve
- fél kígyóuborka
- 2 paradicsom
- 1 marék mentalevél
- 2 marék koriander
- 3 ek olívaolaj
- fél dl víz
- só
Elkészítés
A kuszkuszt öntsük bele egy edénybe, locsoljuk meg a citrom levével, az olívaolajjal és a (langyos) vízzel, majd keverjük el. Lefedve hagyjuk így egy fél óráig, hogy megpuhuljon. Ezt követően keverjük hozzá az időközben felaprított zöldfűszereket, a felkockázott uborkát, a paradicsomot, majd tegyük a hűtőbe. Egy napig hagyjuk állni, majd másnap tálalhatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!