Szűzérmék zöldborsmártással vasárnapra: Finomabb, mintha étteremben ennéd

Egy különleges ebéd, amiért nem kell elmenned otthonról!
Szűzérmék zöldborsmártással
Hozzávalók:
A húshoz:
- 50 dkg szűzpecsenye
- 2-3 szál rozmaring
- 2 ek olívaolaj
A mártáshoz:
- 1 dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kk zöldbors
- 1 tk mustár
- 1 ek vaj

Elkészítés:
A szűzpecsenyéket 2-3 cm széles korongokra felszeleteljük, oldalait borsozzuk. Serpenyőben, kevés olívaolajon aranybarnára sütjük, ízlés szerint sózzuk, tetejére pedig szórunk némi apróra vágott rozmaringot. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 percig sütjük. A mártáshoz egy kisebb serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk a mozsárban széttört zöldborsot. Rádobunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, majd egy perc után ráöntjük a főzőtejszínt. Mustárral, sóval és borssal fűszerezzük, legvégül barna cukorral is ízesíthetjük.