Szilvaleves liszt nélkül
A szilvaszezon már az utolsókat rúgja, hiszen lassan leesnek az utolsó szemek. Így mielőtt már nem kapunk csak fagyasztottat, még készítsünk egy utolsó mennyei fahéjas szilvalevest. Biztosan jól fog esni a hűvösebb estéken, hiszen ez a finomság akár melegen is fogyasztható.
Hozzávalók
- 50-60 dkg szilva
- 2 dl tejföl
- kb. 3-4 evőkanál cukor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3-4 db szegfűszeg, vagy kevés őrölt
- kevés citromlé
- 1-2 darabka citromhéj
- kb. 1 teáskanál fahéj ízlés szerint
Elkészítés
Magozzuk ki a szilvákat és vágjuk tetszőleges darabokra, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk és szegfűszeggel és citromhéjjal édesítsük. Amíg ez forr, addig a a tejfölben elkeverem a cukrokat és a fahéjat majd ezt hozzáadjuk a leveshez és pár percig összefőzzük.
Majd elfelezzük és az egyik felét összeturmixoljuk és újra összekeverjük, így sűrű lesz anélkül, hogy lisztet használtunk volna. A végén ízlés szerint rummal felturbózhatjuk.
Szilvás piskóta - Gyümölcsös mámor
Fotók: suniskanal.hu