Mit főzzek holnap? Szezámmagos bundában sült halfilé tartármártással

Azért imádjuk a halat, mert egészséges, nem telíti el annyira a gyomrot, és egy finom házi tartármártással tökéletes választás ebédre, de akár vacsora gyanánt is. Most egy szezámos bundába bújtatott verziót hoztunk, ha kipróbálod, Te sem fogsz csalódni.
Hozzávalók (4 személyre)
- 400 g tőkehalfilé
- só, bors ízlés szerint
- 1 tojás
- 75 g zsemlemorzsa
- 1 ek szezámmag
- 75 g finomliszt
- 4 ek olaj
Tartármártás
- 2 dl tejföl (20%-os)
- 2 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 1 dkg cukor
- 1 kk citromlé
- fél kk só
Elkészítés
A halat fűszerezzük sóval, borssal. Lisztbe, tojásba forgatjuk, majd a zsemlemorzsás-szezámmagos keverékben is megforgatjuk. Barnára sütjük.
Tartármártás
A mártás hozzávalóit alaposan összekeverjük (ha kóstolás után még kíván esetleg cukrot, sót, akkor utólag adunk hozzá), és tálalható is.
Lapozz, a következő oldalon két szuper köretet ajánlunk a hal mellé!
Leadfotó, fotó: Desiappetite.com
Oldalak

This is a modal window.