Egy isteni kombináció az ínyenceknek: Szárított paradicsomos és sültpaprikás muffin
Nem fogod tudni abbahagyni a nassolást!
Szárított paradicsomos és sültpaprikás muffin
Hozzávalók: (12 adaghoz)
- 75 g organikus búzaliszt
- 75 g zabpehely
- 64 g paradicsomleves
- 28 g fehérjepor
- 2,5 tk sütőpor
- 1 púpozott ek felaprított metélőhagyma
- 100 g reszelt parmezán vagy cheddar
- ¼ tk őrölt feketebors
- ½ tk só
- 2 db nagy tojás
- 50 ml olívaolaj
- 200 ml víz
- 100 g szárított paradicsom és szárított paprika keverék, felaprítva
Elkészítés:
Femcafe tipp
Mi a Herbalife Fehérje italkeverékét és Ínyenc paradicsomlevesét használtuk a recepthez. A fehérjepor segítségével egyébként egyszerűen növelheted napi fehérje-beviteledet, a paradicsomleves pedig fantasztikus alapízt biztosít ennek a receptnek – mi kipróbáltuk, a végeredmény pedig isteni lett! A metélőhagyma helyett adhatsz a muffinhoz 2 tk felaprított kakukkfüvet vagy rozmaringot is a változatosság kedvéért.
Első lépésként melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd helyezz 12 darabos muffinsütő formába muffinpapírokat. A tésztához keverd össze a lisztet, a zabot, a fehérjeport, a paradicsomlevest, a sütőport, a felaprított metélőhagymát, a reszelt sajtot, valamint a paprikát és a sót. Egy másik tálban verd fel a két tojást és keverd hozzá az olívaolajat, a vizet és a felvágott szárított paradicsomot és paprikát. Csinálj egy kis lyukat a száraz összetevők keverékének közepébe, és öntsd bele a nedves hozzávalókat. Gyengéden keverd össze, amíg egy tészta nem lesz a masszából. Egy evőkanál segítségével kanalazd a tésztát a muffinsütő formába és helyezd az előmelegített sütő középső részére, majd süsd 23-25 percig, amíg felpuffadnak, aranyszínűek és középen teljesen sültek lesznek. Vedd ki a sütőből és hagyd lehűlni kicsit fogyasztás előtt.