Csupán egy titok: Így lesz egy snassz tepsis krumpliból isteni eledel!

Laktató és nagyon finom.
Tepsis krumpli szalonnával és kolbásszal
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 20 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg kolbász
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
A kép csak illusztráció
Elkészítés:
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk. A meghámozott és megmosott krumplit felkarikázzuk, finoman kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk, majd megöntözzük a szalonna kisült zsírjával, amibe előzőleg fokhagymát zúztunk. A burgonyára dobáljuk a karikákra vágott kolbászt is, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, végül előmelegített sütőben először fóliával letakarva megsütjük, majd levéve róla a fóliát, meg is pirítjuk. Ha kész, rászórjuk a szalonnaszeleteket és már is fogyaszthatjuk is.
Még több krumplis receptért lapozz!
Fotó, leadfotó: 123rf
Oldalak
