Ezt a receptet imádni fogod – Hihetetlenül szaftos brassói aprópecsenye

Egy örök klasszikus magyaros étel hétvégére.
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés szűzpecsenye
- 40 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg szalonna
- olaj
- pirospaprika
- só, bors
Elkészítés:
Megpucoljuk a burgonyát, nagyobb kockákra vágjuk, ízlés szerint sózzuk, majd felhevített olajban aranybarnára sütjük és félretesszük, amíg elkészítjük a húst. A szalonnát a saját zsírjában kisütjük, beletesszük a felaprított hagymát és fokhagymát, amit közepes lángon üvegesre pirítunk, ha pedig elkészült, hozzáadjuk a megtisztított, szárazra törölt, felkockázott húst, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Amikor már majdnem kész, az apróra kockázott paradicsomot és paprikát is beletesszük, és addig pirítjuk, amíg a szűzpecsenye szép piros nem lesz, ezután pedig pirospaprikával ízesítjük, és körülbelül 1 dl vizet öntünk rá, amivel nagy lángon 1-2 percet forraljuk. Ha elkészült, a húst a sült krumplira halmozzuk és forrón tálaljuk.
Még két sertéshúsból készült receptért lapozz!
Fotó: 123rf
Oldalak
