Svéd húsgolyó recept - Most már otthon is elkészítheted
A svéd bútorházba sokan nem is azért látogatnak el, mert szükségük van valamilyen lakberendezési tárgyra, hanem csupán azért, mert isteni a svéd húsgolyó. Ennek a receptnek köszönhetően azonban már otthon is elkészítheted ezt a mennyei étket.
Hozzávalók
- 1 kis hagyma apróra vágva
- 1 ek. vaj
- 1 dl zsemlemorzsa
- 1 1/2-2 dl víz vagy tej vagy tejszín (ezeknek a keverékét is lehet használni)
- 500 g darálthús
- 1 tojás
- 2 tk. só
- 1/2 tk. bors
- 1 tk. mustár
- csipet bazsalikom
Elkészítés
Hagymát a vajban puhára dinszteljük, majd egy tálba öntjük. Ehhez hozzáadjuk a zsemlemorzsát és hagyjuk, hogy egy kicsit magába szívja a nedvességet. Ezután az összes többi hozzávalót is beletesszük, majd ha megfelelő állagú, akkor olajos vagy vizes kézzel kis gombócokat formázunk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. 200 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
Készíts hozzá házi barnamártást!
Fotók: semiswede.com