Svéd gombasaláta - A könnyű ebéd

Ez a gombaétel kellemes kiegészítője lehet a húsoknak, de önmagában is nagyon ízletes.

Hozzávalók:

  • ½ kg gomba
  • 1/2 dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 doboz paradicsomkonzerv
  • 3 babérlevél
  • bors
  • 1 kk kakukkfű
  • citrom héja
  • néhány csepp citromlé
  • 2 tk cukor
  • 1 kk fehérbor

Elkészítés:
A hagymát és a gombát apróra vágjuk. A hagymát az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, és addig pároljuk, amíg levet ereszt. Ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, babérlevelet, kakukkfüvet, kevés borsot, és némi citrom héját. Még néhány percig együtt pároljuk, majd amikor lehúzzuk a tűzről, keverhetünk bele egy kevés fehérbort. Vegyük ki a babérlevelet, és a citromhéjat. Lehűtjük, és hűtve tálaljuk, például pirítós, vagy friss pékáru mellé.

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Sztárok
Az énekesnő és férje teljes egyetértésben nevelik gyermekeiket, így már az első perctől kezdve arra törekedtek, hogy a mozgóképet évekig kizárják az életükből.
Lifestyle
Váratlan meglepetésben lesz része az Oroszlánnak este. Napi horoszkóp.
Sztárok
Lifestyle
A Z generáció sok mindenben másképp gondolkozik, így ha előtérbe kerül a kalandos szeretkezés, akkor arról is megvan az őszinte véleményük.
Sztárok
Hamarosan elstartol a TV2 egyik legnépszerűbb kaland reality-je, a Farm VIP. Demcsák Zsuzsa és Zsolti gazda ezúttal is feszegetik a celebek határait, embert próbáló termelési feladatok elé állítják a...
Lifestyle
Európai Unió testülete készül majd bemutatni egy tervezetet az egyik szigorításról, ami rengeteg embert fog érinteni.