Svéd gombasaláta - A könnyű ebéd

Ez a gombaétel kellemes kiegészítője lehet a húsoknak, de önmagában is nagyon ízletes.
Hozzávalók:
- ½ kg gomba
- 1/2 dl olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 doboz paradicsomkonzerv
- 3 babérlevél
- só
- bors
- 1 kk kakukkfű
- citrom héja
- néhány csepp citromlé
- 2 tk cukor
- 1 kk fehérbor
Elkészítés:
A hagymát és a gombát apróra vágjuk. A hagymát az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, megsózzuk, és addig pároljuk, amíg levet ereszt. Ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, babérlevelet, kakukkfüvet, kevés borsot, és némi citrom héját. Még néhány percig együtt pároljuk, majd amikor lehúzzuk a tűzről, keverhetünk bele egy kevés fehérbort. Vegyük ki a babérlevelet, és a citromhéjat. Lehűtjük, és hűtve tálaljuk, például pirítós, vagy friss pékáru mellé.