Sütőtök krémleves - Őszi kényeztetés

Szépen lassan elérkezik a sütőtök szezonja. Idén ahelyett, hogy sütőbe tennéd, próbáld ki inkább levesként. Nem bánod meg!
Hozzávalók:
- 80 dkg sütőtök
- 3 nagyobb darab paradicsom
- 1 fej hagyma
- 5 dkg vaj
- só, bors
- 4 dl erőleves
- 1 dl tejszín
Elkészítés:
Hámozzuk meg a sütőtököt, s vágjuk kockákra. A paradicsomot leforrázzuk, majd leszedjük a héját, s szintén felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk. Nagyobb edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a hagymát és a sütőtököt, összekeverjük, majd hozzátesszük a paradicsomot is. Ezután megsózzuk, megborsozzuk. Felöntjük 9 dl vízzel, erőlevessel felforraljuk, majd fedő alatt körülbelül 40 percig főzzük. Ha a sütőtök már megfőtt, átpasszírozzuk, majd a tűzre visszatéve hozzáöntjük a tejszínt, és még pár percig összeforraljuk. A végén vajban pirított, apróra vágott kenyérkockákkal díszítjük.
Oldalak
