Itt a legjobb sütés nélküli édesség, garantáltan mindenki imádni fogja
Tökéletes vendégváró desszert és még csak a tésztakészítéssel sem kell bajlódnod.
Rakott-kekszes sütemény
Összetevők:
- 3 1/2 bögre habtejszín
- 1/2 bögre porcukor
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 1/4 teáskanál só
- Kb 4 bögre gyümölcs hámozva, feldarabolva
- 1 nagy tasak háztartási- vagy graham keksz
- 2/3 bögre egyéb gyümölcs vagy magféle a díszítéshez
Elkészítés:
A habtejszínt verd keményre úgy, hogy keverés közben hozzá adagolod a cukrot, a sót és a vanília aromát. Az elkészült krémet válaszd négy felé, hogy biztosan mindegyik réteghez jusson elég belőle. Egy kanálnyit oszlass el a tepsi/tortaforma alján, amiben össze fogod rakni a desszertet. Ez majd egyben tartja az első réteg kekszet. Ha a kekszeket egyenletesen beleigazítottad a választott tál aljába, jöhet az első réteg krém, arra pedig mehet az apróra vágott gyümölcs. Ezután ugyanebben a sorrendben rakd össze a süteményt. Ha ezzel elkészültél, díszítsd, ahogy neked jól esik, majd az egészet fedd be egy műanyag fólia segítségével. Végül pihentesd legalább 2 órát, de a tökéletes állag eléréséért inkább egy éjszakát a hűtőben.