Barackos joghurttorta: Egy nagyszerű, sütés nélküli, hűsítő finomság
Nyáron a legjobb ötlet.
Barackos joghurttorta
Hozzávalók:
- 6 dl natúr joghurt
- 3 dl tejszín
- 1 cs zselatin
- 2 ek kristálycukor
- 2 cs vaníliáscukor
- 1 cs habfixáló
- 20 dkg barack
Elkészítés:
Kevés vízben feloldjuk a zselatint és felforraljuk, majd langyosra hűtjük. Eközben a tejszínt és a habfixálót egy tálban kemény habbá verjük. A cukrokkal együtt felmelegítjük a joghurtot is, és ha már a cukor feloldódott benne, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a kihűlt zselatint. Ezután mehet bele a habbá vert tejszín, amit óvatosan, de határozott mozdulatokkal keverünk a joghurtos masszához. A krémet folpackkal kibélelt, hosszúkás sütőformába tesszük, belepotyogtatjuk a barackot, majd néhány órára mélyhűtőben pihentetjük. Tányérra borítva szeleteljük, a tetejét pedig ízlés szerint díszítjük csokiöntettel, gyümölcsökkel.