Sült libamell - Recept

Tény, hogy liba ritkán kerül az asztalra, de ezen érdemes változtatni, hiszen rengeteg finomságot lehet készíteni belőle, mint például az alábbi ételt.
Hozzávalók
- 1 kg libamell
- 1 ek méz
- 2 narancs héja
- csipetnyi só és bors
- egy darab karikákra szeletelt vöröshagyma
Elkészítés
A megmosott és szárazra törölt húst dörzsöljük be sóval és borssal. A libamellet rakjuk egy tepsibe, és előmelegített sütőben 170 fokon másfél órán keresztül süssük, majd a hagymakarikákat és a narancsok héját hozzáadva tegyük vissza a sütőbe újabb fél órára. Ezután a libamell bőrét kenjük meg a mézzel, és további tíz percig süssük.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Márton napi libaaprólék leves