Sült kacsamell zöldbabsalátával és friss zsályával

Ha egy igazi ínyencfogásra vágyunk, akkor a sült kacsa a tökéletes választás. Ezt a mennyei ételt pedig egy finom salátával még istenibbé varázsolhatjuk.
Hozzávalók
Sült kacsamellhez:
- 50 gramm cukor
- 1 narancs
- 200 ml húslé
- 100 gramm teavaj (hideg)
- 4 kacsamell
- só
- friss őrölt bors
Salátához:
- 500 gramm zöldbab
- fél csomó zsálya
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- olívaolaj
Elkészítés
Sült kacsamell
Karamellizálja a cukrot. Facsarja ki a narancsot, és a levét öntse hozzá a karamellizált cukorhoz. Adja hozzá a húslét, és a harmadát hagyja elfőni. A szószt kis vajdarabokkal teheti sűrűbbé.
Vagdossa be a bőrt, vigyázzon, hogy a húsba már ne vágjon bele, csak a bőrbe. Melegítsen fel egy serpenyőt, helyezze bele a húst bőrrel lefelé és süsse 10 percig. A csirkemellet fűszerezze sóval és frissen őrölt borssal. Fordítsa meg a húst, és süsse 2-3 percig. A csirkemellet vágja darabokra, és hagyja állni 5 percig.
Saláta
Főzze a zöldbabot 6 percig. A zsályaleveleket vágja apróra. Hámozza meg és vágja fel a fokhagymát.
Egy serpenyőben melegítsen olívaolajat, és süsse meg a fokhagymát és a zsályát. Adja hozzá az előfőzött zöldbabot, és süsse 3 percig. Sózza meg.
Ezt is ajánljuk: Nizzai leves - Katt ide!
Fotó: abcdsofcooking.com
Oldalak
