Steak, kávés csokoládémártásban

Vasárnap adjuk meg a módját, és készítsünk valami különlegességet ebédre, vagy vacsorára.
Steak, kávés csokoládémártásban
Hozzávalók:
- 80 dkg hús (pulyka, csirke, marha)
- 15 dkg bacon apróra vágva
- 1/2 dl erős kávé
- 5 dkg étcsokoládé (legalább 60 %-os)
- 4 gerezd fokhagyma
- 3-4 dl fehérbor
- 1 nagy hagyma, kockára vágva
- 1 sárgarépa
- 5dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 3 babérlevél
- 1 tk kakukkfű
- 1 ek rózsabors
- só, bors
Elkészítés:
A húst felszeleteljük, egy tálba tesszük, ráöntjük a bort, beletesszük a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, sózzuk, és az egészet jól átkeverjük, hogy mindenhol érje a pác a húst. Ezt a savas pácot hívjuk egyébként marinálásnak. Egy órán át marináljuk a húst. A bacont egy serpenyőbe tesszük és a hagymávál együtt megpirítjuk. A serpenyőben felhevítjük a vajat, a hússzeleteket beletesszük (nem kell egyszerre) és mindkét oldalát lesütjük. Ha megpirultak, mehet az összes hús a serpenyőbe, a répával és a rózsaborssal együtt. Kis lángon addig hagyjuk sülni, míg a hús puha lesz. Kivesszük a húsokat, az ott maradt szaftba beletördeljük a csokit, felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a kávét is. Megvárjuk, míg besűrűsödik. Tálaláskor bőven meglocsoljuk a mártással a húst. Salátát és/vagy krumplit kínálunk mellé.